Gran Kanaria – Tenerife

Gran Kanaria – Tenerife

tenerife300

Ukoliko ste se odlučili do odete na Kanarska ostrva, tačnije na Gran  Kanariju, onda vam predlažem da dok ste tamo razmislite o tome da napravite  jedan izlet i posetite najveće od Kanarskih ostrava, Tenerife.

Tenerife su pretežno planinsko ostrvo vulkanskog porekla I  predstavljaju najgušće naseljeno ostrvo u grupi Kanarskih ostrva. Glavni grad i ujedno najveća luka Tenerifa je Santa Cruz de Tenerife. Ostali veći gradovi su  La Laguna, Arona, La Orotava, Puerto de la Cruz i Candelaria. Tenerife imaju divne peščane plaže sa prelepim belim peskom, donetim iz  Sahare, te svoji izgledom mogu parirati najlepšim Karipskim plažama. Isto tako  možete uživati i na jedinstvenim plažama sa crnim peskom, koje inače dominiraju  na ovom ostrvu, a koje retko možete naći na drugim svetskim destinacijama.

 

 

Postoje dva načina da sa Gran Kanarije odete na Tenerife. Koji način  putovanja izabrati, zavisi od vaše želje, da što pre stignete do Tenerifa ili  možda da putovanje pretvorite u svojevrsno uživanje. Ako želite do to bude  jedna vsta kraćeg kstarenja na velikom brodu sa restoranima, prodavnicama,  bazenom i ležaljkama pored njega, onda je za vas putovanje feribotom pravi  izbor.

 

 

Postoje tri kompanije na toj liniji, Acciona Transmediteranea, Naviera Armas koji idu iz Las Palmas de Gran Kanarija i Fred Olsen express koji ide iz  Agaete. Cena karte za feribot zavisi od kompanije kojom putujete, vremena I  godišnjeg doba, budući da u špicu letnje sezone  veći broj putnika te je samim tim i cena karte nešto viša. Cena povratne  karte za jednu osobu iznosi oko 50-60 evra. Putovanje traje oko 2h 30min. Znači toliko bi trajalo to mini krstarenje.

 

Drugi način putovanja je avionom. To je brz, ali manje „romantičan“  način putovanja. Na toj liniji funkcionišu dve lokalne avio kompanije BinterCanarias i Canary fly. Let traje oko 30minuta. Cena karte je oko 50 evra, može biti niža ali i viša u  zavisnosti od toga koliko unapred je kupujete, i u kom terminu će biti putovanje.

Ovaj izlet može biti jednodnevni, tada morate uzeti jutarnji  feribot ili let, da bi ste mogli da se vratite predveče i noć provedete u vašem  hotelu na Gran Kanariji. Ukoliko bi izlet trajao dva ili više dana u tom slučaju  mogli bi ste da budete mnogo opušteniji pri planiranju posete Tenerifama.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *